Highlander

Highlander begon in 1985 toen eigenaar Bahram Golzari studeerde voor zijn PHD aan de Universiteit van Edinburgh. Bahram was een fervent bergbeklimmer en leider van de universiteitsportclub. In die tijd was Leith Army Stores, een al lang gevestigde militaire surpluswinkel, de favoriete winkel om de club van buitenuitrusting te voorzien, dus toen het helaas failliet ging, greep Bahram de kans om het te kopen en werd Highlander officieel geboren op 5 april. 1985.

Naarmate het bedrijf groeide, identificeerde Bahram een ​​gat in de markt voor op maat gemaakte buitenuitrusting die zo zwaar was als de overschotuitrusting van het leger, maar zonder het dure prijskaartje van sommige van de andere merken in die tijd. Dus besloot hij zijn eigen te produceren. De nieuwe lijnen waren een succes en Highlander begon onafhankelijke buiten- en militaire winkels in het Verenigd Koninkrijk aan te bieden.

In de loop der jaren is Highlander gestaag gegroeid, uitgebreid tot nationale winkelketens en export naar Europa en daarbuiten. We produceren nu meer dan 2.000 lijnen, dus in 2005 moesten we verhuizen naar een groter pand in Livingston om onze groeiende productportfolio en ons team te ondersteunen!

Bij Highlander gaan we graag op zoek naar grote ideeën en dromen. Dus toen we met succes een contract hadden afgesloten om de Olympische Spelen in Londen 2012 van officiële merchandise te voorzien, was het team opgetogen. Na dit succes hebben we de Glasgow Commonwealth Games ook met officiële merchandise geleverd. De familie was erg enthousiast om deze belangrijke sportevenementen te kunnen ondersteunen en te profiteren van de kansen die ze met zich meebrachten.

Highlander is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf en dat betekent dat Bahrams twee zonen Ramin en Kian enkele jaren geleden in de zaak kwamen om het voort te zetten en het goede werk van hun vader voort te zetten. Het meest trotse moment kwam voor het hele gezin in 2014, toen ze de beste kleine tot middelgrote Schotse familiezaak van het jaar werden verkozen tijdens de Herald Family Business-awards . In de aanloop naar onze 30ste vieringen was dit een grote bevestiging van al ons harde werk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »